Blogi

Viimeiset 5

Yhteisten asioiden hoitoa vai oman profiilin nostoaMistä näitä koulun kehittämisehdotuksia oikein tulee?Tampereen kaupunki oikaisi virheensäKoulutus on myös turvallisuuspolitiikkaaOnko dosentti Kallialan varhaiskasvatusmalli selvitetty?

Arkisto

Yhteisten asioiden hoitoa vai oman profiilin nostoa

18.04.2015

Viimeisten viikkojen aikana olen keskustellut kymmenien, ellei satojen, ihmisten kanssa turuilla ja toreilla. Poliitikot eivät ole nyt kovin hyvässä kurssissa. Kansa on kyllästynyt poliittiseen jargoniin ja poliitikkojen kyvytömyyteen tehdä päätöksiä. Kansa vaatii konkretiaa ja tekoja.

Meidän poliitikkojen yleisin selitys näihin syytöksiin on haastava hallituskoalitio. Se on varmasti osa totuus. Itseäni häiritsee asioiden pinnallinen ja kiireinen valmistelu. Poliitikot tulevat esiin milloin milläkin asialla. Välillä tulee mieleen, että pääasiallisin tarkoitus on vain nostaa omaa häntää – hienosti sanottuna profiloitua - eikä niinkään pyrkiä vaikuttamaan itse asiaan. Kaipaan syvällisempää analyysiä uudistusten pohjaksi: Mitä ongelmaa olemme ratkaisemassa? Mistä tässä asiassa pohjimmiltaan on kysymys? Onko asiasta tutkittua tietoa? Mitä arkielämän asiantuntijat ovat mieltä?

Miksi asioita ei sitten selvitetä perusteellisemmin? Mihin meillä on kiire? Eräs pääministeri taannoin totesi, että keskeneräisistä asioista ei saa puhua. Siitäkös metakka syntyi. Ehkäpä silloinen pääministeri kaipasi juuri valmistelun rauhaa. Avoin asioiden valmistelu on kuitenkin nykyaikaa. Keskeneräisistä asioista pitää voida keskustella, mutta ei niitä pitäisi torjua, ennen kuin ne on huolellisesti selvitetty.

Profiloitumistarve johtaa pinnalliseen mielikuvapolitiikkaan. Liian usein poliitikko haluaa profiloitua jollakin idealla, jonka toinen poliitikko kiirehtii pikimmiten ampumaan alas - profiloituakseen itsekin. Onko meillä itse tarkoitus linjata asioita? Mitä jos ensin mietittäisiin yhdessä. Ei hutkita, ennen kuin on tutkittu.

 

Facebook

/ ...

Lisää

Blogin uusin

Yhteisten asioiden hoitoa vai oman profiilin nostoa / 18.04.2015

Viimeisten viikkojen aikana olen keskustellut kymmenien, ellei satojen, ihmisten kanssa turuilla ja toreilla. Poliitikot eivät ole nyt kovin hyväs...

Lisää

Instagram

Twitter

01.01.1970 /

Lisää

Tapaa Leena

Kierrän ympäri Pirkanmaata.
Seuraavana:

 
 
 

Tule juttusille!

Tue toimintaa

Haluatko olla osaltasi mukana vaalityön tekemisessä? Voit lahjoittaa kampanjaan. Pienelläkin avulla on merkitystä.

Tilinumero:
FI65 5730 0820 6459 49

Pirkanmaan ystävät ry